Зміна керівництва сільгосппідприємства «Маяк» : питання має вирішити комісія Мінюсту — заступник голови обладміністрації Марк Беккер

21:15, 25 лип. 2019
 
Зміна керівництва сільгосппідприємства «Маяк» : питання має вирішити комісія Мінюсту — заступник голови обладміністрації Марк Беккер

У Головному управлінні юстиції в Харківській області провели засідання антирейдерського штабу. Одне з питань — конфлікт на приватному сільгосппідприємстві «Маяк». Його очільник Станіслав Губський каже: про те, що у державному реєстрі змінився керівник йому повідомили бухгалтери.

«Протягом дня там відбувається три операції. Міністерство юстиції протягом місяця робить, а хлопці роблять три операції протягом дня», — говорить Станіслав Губський.

У ніч з 22 на 23 липня у селі Велика Губщина поліцейські затримали 46 людей. За версією слідчих, вони були учасниками спроби рейдерського захоплення агропідприємства. Про це, 23 липня, повідомив начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Чиж. За його словами, серед затриманих є громадяни Росії та мешканці окупованих територій. Ситуація зі зміною керівництва на підприємстві — на контролі, говорить заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.

«Ми знаємо, що були проведені реєстраційні дії та внесені зміни до державного реєстру юридичних осіб . І завдання тепер цієї комісії — це повинно бути скасовано в найкоротший термін і повернуто назад. І дійсно повинно відновити всіх власників даного підприємства», — каже Марк Беккер.

Майже півсотні чоловіків — нині під вартою. Запобіжний захід їм мають вибрати до цієї суботи. Підозрюють чоловіків у масових заворушеннях та рейдерстві, розповів адвокат Олександр Олійник. Він захищає одного із затриманих. Говорить: його клієнт разом з іншими чоловіками приїхали під Валки працювати. Найнялися охоронцями.

«З його слів, був запрошений туди для охорони підприємства. Жодних грошових коштів ще не отримував, ще жодного завдання не отримував, лише приїхали на місце», — розповідає Олександр Олійник.

Добу після затримання, говорить Олійник, підозрювані провели у актовій залі райвідділу.

«Моїми колегами здійснювалася відеофіксація тих умов, в яких перебували затримані, а саме лежали на підлозі, їм не надавали води, їм не дозволяли вийти. Знаходились вони в актовому залі, де були звичайні сидіння і люди спали просто на підвіконнях. Вже подані скарги як до внутрішньої безпеки органів поліції, так і до теруправління ДБР, яке знаходиться у місті Полтава. Зі сторони захисту ми вбачаємо чіткі порушення діючого законодавства. Ми вбачаємо ознаки кримінальних правопорушень з боку правоохоронців», — каже Олександр Олійник.

Після завершення штабу Станіслав Губський каже: сподівається, що йому якнайшвидше розблокують рахунки та роботу підприємства.

«8 числа в мене зарплата в мене відрахування, щоб до мене потім налогова... Я б дуже-дуже хотів, щоб до цього періоду уже все було розблоковане і щоб підприємство працювало на повну потужність», — каже Станіслав Губський.

Губський говорить: новим керівником у документах був зазначений Костянтин Рапота. Він живе у сусідньому селі. Протягом дня кореспонденти UA: Харків намагалися додзвонитися Костянтину на мобільний. У поліції повідомили: зараз з’ясовують місцезнаходження Рапоти.