ДТП на переході: водія патрульної машини відсторонили від патрулювання на час перевірки

12:46, 27 лип. 2019
 
ДТП на переході: водія патрульної машини відсторонили від патрулювання на час перевірки

Патрульний, який кермував машиною, яка збила людей на проспекті Григоренка, не патрулюватиме місто на час службової перевірки. Про це кореспондентам UA: Харків розповів начальник управління патрульної поліції Харківщини Размік Оганісян.

«Я гадаю, до кінця тижня працівник буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності. Річ у тому, що немає тяжких травм та відповідних наслідків. Ми згодні, що ми неправі. Патрульні нестимуть відповідальність за це, але я гадаю, що на службову перевірку нам знадобиться до 5 днів, тому відстороняти його на таких термін.. Він не патрулюватиме місто протягом цього часу, буде працювали у підрозділі, але не буде виїжджати на патрулювання. В понеділок ми викликали його і будемо розбиратись в ситуації в рамках службового розслідування. Стосовно травм та обставин — цим має займатись слідчо-оперативна група», — прокоментував телефоном начальник управління. 

ДТП на проспекті Григоренка сталася у п’ятницю, 26 липня. Автомобіль патрульної поліції збив жінку з дитиною на пішохідному переході. Це сталося близько 20:30. Повертаючи на проспект Петра Григоренка, Toyota Prius наїхала на 59-річну жінку з 3-річним хлопчиком, які переходили дорогу. 

На відео — момент аварії, знятий на реєстратор патрульних. Воно було опубліковане у Telegram-каналі Типичное ХТЗ. Травмованих забрали до Лікарні швидкої та невідкладної допомоги. В дитини пошкодження м‘яких тканин, у жінки здерті коліна. Речник міської ради Юрій Сидоренко каже: бабусю з дитиною того ж вечора відпустили з лікарні. 

Всі обставини ДТП з‘ясовують слідчі. Речниця обласного управління поліції Оксана Калмикова каже: «За вказаним фактом вирішується питання щодо внесення інформаціє до ЄРДР за ч.1 ст. 286 ККУ з подальшим переданням матеріалів до ДБР». Речник Державного бюро розслідувань Олександр Білка інформацію пообіцяв надати у понеділок.