Родина трирічного хлопчика, якого збила патрульна машина, планує звернутися до психолога

17:51, 29 лип. 2019
 
Родина трирічного хлопчика, якого збила патрульна машина, планує звернутися до психолога

Інга Шерстюк — мати трирічного Станіслава. Три дні тому, у п’ятницю, його разом з бабусею збила машина патрульної поліції. Сталося це на пішохідному переході.

«Він вдарився носиком, лицем, щічкою, як я розумію, о капот машини. Потім він, він маленький, відлетів, вдарився лобом об асфальт. Поліцейська машина пішла на обгін тролейбуса. І моя свекруха каже, що я вже бачу, що вони загальмували, і вона тому продовжила рух. Я не знаю, що у них там відбулось, що машина знову поїхала. І через це виходить так, що вони їх збили», — розповідає Інга, мати травмованого хлопця.

Кадри аварії зафільмовані на реєстратор патрульних. Їх виклали у соцмережу. ДТП сталась на перехресті проспектів Петра Григоренка та Героїв Сталінграда.

Бабуся та онук отримали забої та синці, каже Інга.

«Психологічно у нього травми. Тому що дитина не хотіла виходити на вулицю, дитина боїться машин. Дитина, коли чує якийсь сигнал автомобіля, виск гальм, ще щось, — вона починає одразу нервувати».

Інга каже, у суботу звернулися до поліції. Ось так тоді ситуацію прокоментував очільник управління патрульної поліції Харківщини Размік Оганісян.

«Згодні, що ми неправі однозначно. Патрульні нестимуть відповідальність за це, але я гадаю, що термін службового розслідування буде дуже короткий, тому що все максимально зрозуміло. Він (патрульний — ред.) не виїжджає на територію міста Харкова на патрулювання, поки не проведемо службове розслідування».

Куди їхали патрульні на службовій машині встановлять під час внутрішнього розслідування. Про це говорить речниця відомства Карина Курбанова. Каже, триватиме воно до п’ятниці. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху у поліції відкрили кримінальне провадження. Максимальне покарання — до 3 років обмеження волі.

Аварію за участі патрульного має розглядати державне бюро розслідувань. За словами речника відомства Олександра Білки, протягом сьогоднішнього дня справу вони не отримали.

«Як вирішить суд, так і повинно бути. Але я вважаю, якщо керівництво залишить їх та вважатиме профпридатними й ці люди далі сядуть у ці "пріуси" й будуть їздити, я вважаю, що це неправильно».

Інга каже, по допомогу для сина родина планує звернутися до психолога.