Справа про тарифи в метро: що вирішив апеляційний суд

18:48, 6 сер. 2019
 
Справа про тарифи в метро: що вирішив апеляційний суд

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив скаргу громадської організації «Харківський антикорупційний центр», подану на закриття справи про тарифи в харківському метро. 

Суд залишив рішення про закриття справи чинним, розповів представник ГО «Харківський антикорупційний центр» Євген Лісічкін. За його словами, колегія врахувала позицію мерії, що від травня у Харкові діє інше рішення виконкому. Ним посадовці перезатвердили нову вартість проїзду в метро.

«Харківський антикорупційний центр» планує оскаржувати закриття справи у Верховному суді України. На подачу касаційної скарги є 30 днів. 

Громадська організація оскаржувала лютневе рішення виконкому, яким тариф на проїзд у метро здорожчав з 5 до 8 грн. Позивачі стверджували: виконком підняв ціни у підземці з порушеннями. Зокрема, рішення було підписане не мером Геннадієм Кернесом, а секретарем міськради Олександром Новаком.

У червні суд першої інстанції задовольнив клопотання представника міськради і закрив справу. «Харківський антикорупційний центр» подав апеляцію: на переконання позивачів, закриття провадження позбавляло харків’ян можливості на відшкодування вартості проїзду за той період, поки діяло прийняте із порушеннями рішення виконкому.

Фото: Харківська Реформаторська Коаліція — ХРК/Facebook