Справа про теракт біля Палацу спорту: громадські організації пікетують апеляційний суд

12:07, 8 сер. 2019
 
Справа про теракт біля Палацу спорту: громадські організації пікетують апеляційний суд

Під стінами Харківського апеляційного суду — пікет. Сьогодні тут розглядатимуть скарги від обвинувачуваних в теракті біля Палацу спорту. Троє чоловіків просять звільнити їх з-під варти.

«Ми вийшли сюди в пам’ять про загиблих Данила Дідіка, Миколу Мельничука, Вадима Рибальченка та Ігоря Толмачова. Ми не допустимо, щоб терористи вийшли на волю», — розповів один з організаторів акції Валентин Бистриченко.

Серед учасників пікету члени громадських організацій «ІнфоЄвро Харків», «Традиція і порядок», «Антикорупційний блок учасників АТО», «Фрайкор» та політичної партії «Демократична сокира».

Захист обвинувачених у теракті біля Палацу спорту вважає тримання під вартою незаконним і посилається на рішення Конституційного Суду. У червні цього року той визнав неконституційною норму закону про безальтернативність запобіжних заходів для обвинувачених у злочинах проти національної безпеки.

Нагадаємо, теракт біля Палацу спорту стався 22 лютого 2015. Тоді Марш Єдності рушив від Палацу спорту в центр міста. Пролунав вибух. За даними слідства, спрацювала протипіхотна міна. Тоді загинули четверо людей, дев’ятеро були травмовані. Підозрюваних затримали за чотири дні після теракту. Увесь цей час вони перебувають у СІЗО. Провини не визнають. Розгляд справи триває у Фрунзенському районому суді Харкова.