Спорткомплекс «Металіст» може призупинити роботу через борги

19:28, 15 сер. 2019
 
Спорткомплекс «Металіст» може призупинити роботу через борги

Спорткомплекс «Металіст» наступного місяця може припинити свою роботу через заблоковані рахунки. Про це сьогодні під час сесії обласної ради повідомив депутат Олександр Котуков. За його словами, стадіон має борги ще з часів підготовки до чемпіонату з футболу «Євро-2012».

«До 2017 року основні доходи обласний спортивний комплекс «Металіст» отримував від футбольного клубу «Металіст», який, як ви всі знаєте, більше двох років, як банкрут. Відповідно на сьогоднішній момент СК «Металіст» має борги перед обласним спортивним комплексом «Металіст» у розмірі біля 9 млн грн», — говорить Котуков.

За його словами, стадіон має борг у 22 мільйони гривень — це гроші, які мали сплатити за проект реконструкції до «Євро-2012». Щомісяця на його погашення в установи йде половина видатків.

«Ви знаєте всі, що міська рада збільшила земельний податок, і в цьому році СК «Металіст» має виплачувати земельного податку на 6,9 млн грн. До чого це все призводить? До того, що на сьогодні є податковий борг, і на наступному тижні має відбутися судове рішення, — розповідає депутат. — Найймовірнішим результатом якого є заблокування всіх рахунків обласного СК «Металіст». Фактично відбудеться закриття такого великого інфраструктурного об’єкту».

Котуков просить: надати три з половиною мільйони гривень для виплати земельного податку та створити робочу групу, щодо вивчення фінансового стану спортивного комплексу.

«Ми зараз це питання не вирішим. Для того, щоб в бюджеті прийняти рішення і виділити ці немалі кошти — 3,6 млн грн, а проблема, дійсно озвучена вами, вона є. Для того, щоб ці кошти, як то кажуть, знайти — треба десь збалансувати і треба відповідний проект рішення завести», — говорить голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Анатолій Бабічев — заступник голови Харківської обласної держадміністрації, який курує питання спорту, каже: спорткомплекс продовжить роботу.

«Я хотів би закликати пана Котукова і шановних депутатів ходити на наш футбол. Зі спортивним комплексом нічого не станеться, — запевнив Бабічев. — Якщо ви хочете, щоб у нас функціонував комплекс, будь ласка, приходьте на футбол — купуйте квиток 20 грн. І це буде інвестиція в розвиток українського футболу».

Стадіон Металіст до комунальної власності області Кабмін передав у квітні 2018 року. За пів року до того харківський суд ухвалив рішення про спецконфіскацію майнових прав футбольного клубу «Металіст», який належав Сергію Курченку — бізнесмену з оточення президента-втікача Віктора Януковича. Зараз спорткомплекс очолює Роман Пец. Від коментарів він відмовився.