Понад 3 тисячі учасників пробігли на марафоні «Визволення»

17:03, 18 сер. 2019
 
Понад 3 тисячі учасників пробігли на марафоні «Визволення»

Учасники марафону «Визволення» на стадіоні від 7 ранку. Забіг проводять 34 рік поспіль — до Дня міста.

Сніжана Григор’єва готується до старту. Каже — бігтиме 21 км.

«Ніколи таку дистанцію раніше не бігала. Але я готувалася, і, гадаю, все вийде. Не дивлячись на те, що дощ і трішки прохолодно, але коли біжиш 2, 3, 5 кілометрів — стає дуже спекотно», — говорить Григор’єва.

Цього року змагаються понад 3 тисячі учасників. На вибір такі дистанції — 3, 10, 21 та 42 кілометри.

«І Київ, і Білорусь. Загалом кажучи, з України — майже усі. Львів, Суми, Закарпаття, Біла церква, Кременчук. Є ще з Польщі кілька людей та з Чехії», — говорить коментаторка марафону Тетяна Маркова.

На забіг тільки зареєструвався Руслан Сапальов. Це — наймолодший учасник марафону. Дистанцію 3 кілометри долатиме з мамою та старшим братом.

«Молодшому, Руслану, за 2 місяці буде 4 роки, Святославу — 6 років. Вони прокинулися о четвертій ранку самі. Не їдять, не п’ють, хочуть бігти. Але Руслан на самокаті сказав поїде. 3 кілометри — це не дистанція. Я пробіжу легко, а молодший — будемо витягати», — говорить мама Ганна.

Забіг у 3 км виграв тренер Національного університету цивільного захисту України Володимир Жогло. Він фінішував з результатом 9 хвилин 49 секунд. Каже — показував приклад курсантам.

«Від університету бігли разом. Перше, друге, третє місце пожежні посіли. Я, як лідер, повинен бігти в команді, правильно? І вигравати, і показувати найвищі досягнення», — говорить Жогло.

Першим дистанцію 10 кілометрів пробіг Михайло Гамулько.

«Біжимо-біжимо. Дивлюся, а ніхто не хоче вести. Я тільки вибіг, потихеньку-потихеньку — і вже фініш. Час — 34 хвилини 12 секунд. Але час цей, чесно скажу, не дуже добрий», — каже Гамулько.

Здолала 10 км і Валентина Літвін. Каже — такі відстані пробігає майже щодня.

«Отримую задоволення від того, що я це можу. Мені вже 71 рік буде — і я біжу. І згодна бігти ще наступні 20 років. Я ще попереду», — говорить Літвін.

Перемогу у марафоні отримав залізничник Антон Заїченко. Він мешканець Кременчуга, як повідомили на сайті меріїї. Чоловік пробіг дистанцію у 42 кілометри за 2 години 40 хвилин 13 секунд. Другим став Владислав Зінченко з Краснограду. третє місце дісталось Олександру Піро з Харкова.

 

За словами Тетяни Маркової, переможці кожної дистанції отримують грошові призи. За забіг у 3 кілометри — 300 гривень. За 42 кілометри — 3 000 гривень.