Знесений на Холодній Горі паркан почали відновлювати

17:56, 19 сер. 2019
 
Знесений на Холодній Горі паркан почали відновлювати

Довжина цього паркану — майже 150 метрів. Його встановили поряд зі станцією метро «Холодна Гора» тиждень тому, розповідає Михайло. Він мешкає у цьому районі. Каже, дізнатися, хто власник паркану та чи є дозвіл на будівництво, — йому не вдалося. У суботу, разом з іншими місцевими жителями, він вийшов прибрати огорожу.

«Люди почали обурюватися, подавати скарги, запити інформаційні. На ім’я Геннадія Адольфовича, у різні інстанції. Але, на жаль, ви знаєте — відповідь нам слід чекати щонайменше 30 днів. По розмітці, яка тут була, було видно чітко контури — тому що вони нанесли розмітку і знімали плитку — відповідно, було видно, як будуть стояти кіоски».

Частину паркану зносили місцеві мешканці разом з представниками політичної партії «Національного корпусу», розповідає Микита В’язовик.

«Паркан невідомо кому належить. Із забудовником неможливо було зв’язатися. І ніякого будівельного кутка тут не було, щоб подивитися, що взагалі це за проєкт. Це не хуліганські дії. Паркан був незаконно встановлений. Вони отримали відповідь — він був демонтований».

Мешканці району зібрали майже 500 підписів проти будівництва на цьому місці. Їх надіслали у міський Департамент територіального контролю та написали заяву до поліції, говорить Михайло.

Сьогодні зранку невідомі відновили частину паркану. Анатолій Майоров понад 20 років живе у будинку, що навпроти.

«І так вже дихати нічим — зелену зону забирають, берези от ростуть, бачите? Це все хочуть ліквідувати вони».

«Побачили вчора у соцмережах, коли хлопці валили цей паркан. Повністю підтримую це. На всі 100%, тому що вже всі дерева позносили — он яка краса стоїть. І що ж її, зрубати? Поставити цей кіоск?» — говорить мешканка Холодногірського району Тетяна Задніпровська.

Хто встановив паркан та що там будують — з цим питанням кореспонденти Суспільного звернулися до речника міської ради Юрія Сидоренка. Протягом дня коментар він надати не зміг, посилаючись на зайнятість.

Кримінального провадження щодо незаконно встановленого паркану правоохоронці ще не відкрили, розповіла речниця поліції області Оксана Калмикова. Каже, триває перевірка — встановлюють власників забудови. Результати повинні надійти щонайменше за кілька днів.