«Вона бігає, дражнить нас»: на Харківщині тривають пошуки зебри

21:21, 19 сер. 2019
 
«Вона бігає, дражнить нас»: на Харківщині тривають пошуки зебри

«Раніше вони тут крутилися, бігали. А зараз, скоріше за все, тварина починає сумувати»

Зебра Марті мешкає у екопарку. Ще два дні тому вона жила з зеброю-самцем. Нині у вольєрі сама. Напередодні самець втік з екопарку, розповідає Сергій Попов, начальник сектору копитних.

«Самець приїхав з приватного зоопарку. Його привезли трохи більше трьох місяців тому. У нас зараз триває рейд — ми його намагаємось повернути назад до нашого екопарку. Зараз у лісі у нас перебуває близько 25 людей — і на конях, і велосипедисти, і квадроцикл, і спеціальні люди, які йдуть слідом», — розповідає Попов.

Для пари зебр у екопарку готували новий вольєр. Оселити планували разом зі страусами та антилопами. Коли зебру повели до нового помешкання, вона і втекла, говорить Сергій Попов.

«Мені здається, її вкусив ґедзь. Тому що тварина дуже різко рвонула. І не витримала наша шлейка»

Тренерка кінного комплексу Валерія Гаражина — одна з тих, хто шукає зебру. Каже: тварина у лісі поряд з екопарком.

«Так, ми спостерігаємо за нею. Ми практично увесь світловий день спостерігаємо. Ми просто намагаємось її якось без стресу направити до екопарку. Вона цікавиться кіньми, але близько не підходить. Тобто вона їх бачить, вона починає там щось дивитись, йти за нами. Вона тримається на відстані від нас. Тому ми на конях і їздимо. Вона ручна. У природі, зрозуміло, що їй подобається. Вона бігає, дражнить нас», — розповідає Гаражина.

Станом на 18 годину зебру не знайшли. Речник парку Олексій Костюченко повідомив, тварина зникла з поля зору працівників екопарку.