Дівчина, яка впала з вікна багатоповерхівки у Сахновщині, при тямі

11:14, 21 сер. 2019
 
Дівчина, яка впала з вікна багатоповерхівки у Сахновщині, при тямі

Півторарічна дитина впала з другого поверху житлового будинку. Це сталося в селище Сахновщина, що на Харківщині. Бригада дитячої реанімації разом з пілотами громадської організації «Цивільний повітряний патруль» доправили дівчину до Харкова літаком.

«Дівчину звуть Ангеліна. У неї черепно-мозкова травма. Спочатку дитину доправили до місцевої лікарні. Але там немає відділення нейрохірургії, тому після огляду вирішили її привезти до Харкова. Відстань до нього — майже 170 км. Машиною їхати десь 2,5 години. Тому викликали нас — літаком ми впоралися за 40 хвилин. Приблизно ж стільки часу витратили на повернення до Харкова», — розповів очільник організації Юрій Покусай.

Дівчину ушпиталили до міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Відучора вона — у відділені дитячої нейрохірургії. Дівчина зараз при тямі, розповіла працівниця прес-центру міської ради Ольги Мірошніченко з посиланням на лікарів. Більше про стан дитини медики обіцяють розповісти пізніше. 

Вдома Ангеліна була разом зі своєї 11-річною сестрою. Батьки у цей час були на роботі, розповідає речниця обласного управління Нацполіції Ганна Третякова. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею «злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною». Максимальне покарання — до 5 років позбавлення волі.

Фото: Юрій Покусай