Ідіть до Супрун: Кернес відповів на звернення інсулінозалежних

12:14, 21 сер. 2019
 
Ідіть до Супрун: Кернес відповів на звернення інсулінозалежних

Звернення від інсулінозалежних містян на сьогоднішній сесії Харківської міської ради зачитав депутат Іван Ракіч. У ньому йшлося:

«Сьогодні інші, менші і за розміром, і з меншим бюджетом міста забезпечують людей з діабетом іншими необхідними для збереження їхнього життя технікою і препаратами: глюкометрами, тест-смужками, інсуліновими помпами, одноразовими голками тощо. А в Харкові ми не можемо розраховувати навіть на інсулін в необхідній для життя кількості».

Мер Харкова Геннадій Кернес відповів, що фінансувати потреби інсулінозалежних має держава:

«Коли не було коштів, місто виділило кошти на інсулін, а така собі виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Супрун нам відповідала постійно, що буде передбачено, і це було на центральних каналах і так далі. То тепер у вас є подруга, депутатка, Марія (Мезенцева, депутатка міськради, яка сьогодні склала повноваження у зв’язку з обранням народною депутаткою від «Слуги Народу» — ред.), гарна дівчина. Ви до неї в ноги, і кажіть: Маріє, ідіть до Супрун і кажіть, що Супрун всіх обманює. Ми не можемо робити те, що зобов’язалася взяти на себе держава. Ми і так достатньо фінансуємо ті галузі, які не наші».

Інсулінозалежні харків’яни сьогодні вранці вийшли на пікет. Перед початком сесії вони вимагали від посадовців профінансувати закупівлю інсуліну.

Зараз хворі на діабет містяни забезпечені інсуліном на 60%, розповів співорганізатор пікету Олесь Штефчук. За його словами, для того, щоб усі інсулінозалежні Харкова отримали необхідну кількість препаратів, потрібні ще 25 млн гривень.

На 1 січня цього року у Харкові були зареєстровані майже 7 тисяч хворих на цукровий діабет. Майже 400 з них — діти.

Фото: Facebook/Milena Kovalska