Майже 60 мільйонів гривень: у ДБР озвучили нову суму збитків від вирубки лісу на Харківщині

11:30, 23 сер. 2019
 
Майже 60 мільйонів гривень: у ДБР озвучили нову суму збитків від вирубки лісу на Харківщині

Раніше збитки оцінювали у понад 23 мільйони гривень. Після проведення судово-економічної експертизи ця сума зросла до 58,5 мільйонів. Про це сьогодні повідомила речниця ДБР Ангеліна Іванова з посиланням на першу заступницю Директора Ольгу Варченко.

Про вирубку дерев на території Державного підприємства «Жовтневий лісгосп» повідомив його директор Руслан Чагаровський понад місяць тому. За його словами, про це він дізнався, коли вийшов з декретної відпустки. У кінці липня нараду з приводу незаконної вирубки лісів провів президент України Володимир Зеленський у Харкові.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки». За даними поліції, вирубка дерев тривала майже рік — з вересня 2018 по червень 2019-го. Максимальне покарання згідно зі статтею — до 6 років ув’язнення.

Сума збитків, за підрахунками поліції, може становити 19 тисяч гривень. Про це 30 липня сказав очільник обласного управління Валерій Сокуренко. Він додав: «Методикою рахунків цих збитків повинні займатись екологи. Не можуть поліцейські це зробити самостійно».

Фото: скріншот з відео