500 студентів вийшли на акцію до Дня прапора у Харкові

14:04, 23 сер. 2019
 
500 студентів вийшли на акцію до Дня прапора у Харкові

На майдані Конституції влаштували акцію до Дня державного прапора — з танцями та стягами. 

«Зранку десь о 8 годині сюди приїхали, готувалися. Ми так проявляємо свій патріотизм, і саме це нас єднає» — говорить студент національного університету внутрішніх справ Богдан Хесько.

«У мене родина спортсменів. Прапор підіймають на знак перемоги, коли мої чоловіки стають на п’єдестал. Для нас це дуже важливо. Я з цим живу вже 30 років, відтоді як переїхала сюди. Україна понад усе», — говорить харків’янка Марина Полякова.

Разом з командою прийшла на свято й Анастасія Святенко — волейболістка Харківського обласного училища фізкультури.

 «Збираємося завжди на таких заходах командою щороку, якщо не граємо турнір. Сьогодні нас запросили на акцію — дуже задоволені, ніхто не пожалкував, що приїхали», — каже Святенко.

Акцію проводять другий рік поспіль, розповідає заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев. Цього року долучилися 500 студентів академії культури, університету внутрішніх справ та спортивних навчальних закладів.

«Основна ідея була показати, якою є нині Україна — молода, квітуча, сильна, спортивна. Ми підготували таблички у синьо-жовтих кольорах, і футболки разом зі стрічками — усе, щоб привітати країну з Днем прапора від Харківщини».

Акція тривала пів години. За даними поліції на майдані зібрались близько 5 тисяч містян.