НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ: Спецпроект Українського радіо Харків

9:00, 24 сер. 2019
 
НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ: Спецпроект Українського радіо Харків

До Дня Незалежності Українське радіо Харків підготувало спецпроект: аудіоекспедицію усіма районами Харківщини. 27 голосів з різних куточків регіону: сіл та районних центрів, містечок та селищ. Які розповідають про зміни і зрушення, ініціативи і проекти, започатковані місцевими мешканцями. 

Авторки проекту — журналістка Тетяна Кривоніс, звукорежисерка Галина Дуплінат. Слухайте в ефірі Українського радіо Харків о 12:10 та 17:10 у суботу, 24 серпня. 106.1 FM.  

«Десь чейнджмейкерів — тих, хто втілює зміни і рушить з місця усталене, більше, а десь їх не так багато. Масштаби того, за що беруться люди, теж різняться, але сплески активності — громадської, не казенної — є усюди», — каже журналістка і ведуча Українського радіо Харків Тетяна Кривоніс. — «У кожному районі області я звернулася до місцевих мешканців з питанням і — з їхніх відповідей обрала одну з ініціатив. Десь у списку був десяток проектів, а десь — одиниці. Але скрізь за ними стоять небайдужі місцеві мешканці. Ті, хто будують і змінюють життя, не чекаючи і не нарікаючи. Просто робить те, у чому є потреба. Що важливо. Що цікаво». 

«Незалежність починається з тебе» розповідає про всі райони, але не про всі ініціативи Харківщини. Ті, кого можна назвати агентами змін, є у кожному куточку області: літній чоловік, який висаджує декоративні та фруктові дерева у Великобурлуцькому районі, і молодь, яка влаштовує кінопокази простонеба у Нововодолазькому. Вони щодня доводять: змінювати себе, а потім і простір довколо себе, можна, не чекаючи чийогось рішення — казенної вказівки або владних проектів.