Платний в’їзд на Безлюдівській пляж: громадська організація звернулася до прокуратури

19:13, 5 вер. 2019
 
Платний в’їзд на Безлюдівській пляж: громадська організація звернулася до прокуратури

На Безлюдівському пляжі відремонтували знесений шлагбаум. Другий день водії сплачують за в’їзд на територію. Огорожу знесли 3 тижні тому представники громадської організації «Фрайкор».

Зараз в’їзд коштує 50 гривень. Після оплати видають чек, розповідає водій Владислав Рогожинський.

«Так, сьогодні ми вже сплатили — 50 гривень за машину. Я вважаю, що тут і повинен бути платний проїзд. Бо за останній тиждень на Безлюдівці було дуже брудно. Якщо б люди вивозили своє сміття самостійно, було б чудово. А там кидають, смітять.. Ось ми компанією їдемо, з хлопцями скинулася по 10 гривень. Це ж не багато насправді, а за вами й сміття приберуть, й туалет нададуть», — говорить Рогожинський.

Поки тривав ремонт, гроші за проїзд не брали. Максим Шмідт живе поблизу пляжу. Каже, за цей час на території накопичувалось сміття.

«У мене город виходить до кар’єру. Відтоді як був безкоштовний проїзд, я щотижня після відпочивальників прибирав там власними силами сміття. Баків не було, усі відпочили й поїхали. А сміття це валяється, гниє, починають собаки його розтаскувати. Зараз знову порядок, — говорить Шмідт.

Чи законно знову встановити тут шлагбаум та брати гроші за проїзд? З цими питаннями кореспонденти Суспільного звернулися до голови Безлюдівської селищної ради Миколи Кузьмінова. На роботі його не було, а телефоном надавати коментарі посадовець відмовився.

Частина територій Безлюдівського водосховища належить Жовтневому лісовому господарству. Лісгосп 2 роки тому уклав договір з комунальним підприємством «Постачальник». За ним, кошти за проїзд мають йти на утримання території пляжу, розповів директор «Постачальника» Сергій Сколота.

«Як змогли, за власний кошт відновили шлагбаум та продовжуємо прибирати пляж. У нас з лісгоспом договір про спільне використання. Там написано, що на рівних умовах і вони, і ми маємо працювати та утримувати територію в порядку», — говорить він.

Очільник громадської організації «Фрайкор» Георгій Тарасенко розповів, що вони проситимуть прокуратуру перевірити законність установки шлагбауму.

«Ми зараз будемо, скажімо так, боротися проти існування цього пропускного пункту вже в правовій площині. Вже написали запит до прокуратури зі скаргою. Ми бажаємо, щоб вони здійснили там перевірку», — говорить Тарасенко.

Пошкодження шлагбауму у поліції розслідують за статтею про умисне знищення або пошкодження майна. Речниця поліції Харківщини Вікторія Зінов’єва каже — слідство триває.