Суд оштрафував Геннадія Кернеса за неявку на засідання

15:08, 13 вер. 2019
 
Суд оштрафував Геннадія Кернеса за неявку на засідання

Полтавський апеляційний суд оштрафував мера Харкова Геннадія Кернеса за неявку на засідання без поважних причин. Сумма штрафу - 1921 гривня.

Сьогодні на слухання Кернес не приїхав. Електронною поштою він надіслав клопотання. Вказав, що не може з’явитися через офіційну зустріч його, як міського голови Харкова, для підписання меморандуму щодо модернізації міста.

Прокурор у справі Олександр Ганілов подав клопотання: просив застосувати до Кернеса примусовий привід та оштрафувати його відповідно до закону. Суд клопотання задовольнив частково. Привід не застосовували. 

Слухання відклали до 18 жовтня.

Почати розгляд справи Геннадія Кернеса Полтавський апеляційний суд не може від минулої осені. З того часу засідання переносили понад 10 разів. Сам Кернес до апеляційного суду жодного разу не приїхав.

Геннадія Кернеса і двох його охоронців Євгена Сміцьккого та Віталія Блинника звинувачують у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року.

Справу розглядали по суті в Київському райсуді Полтави з жовтня 2015 року. У серпні 2018 року суддя Андрій Антонов закрив кримінальне провадження. В ухвалі зазначалось: представники обвинувачення не з’являлися на слухання 7 засідань поспіль. Суд розцінив це як бездіяльність.

Представники Генпрокуратури та потерпілий Сергій Ряполов подали апеляції. Наприкінці серпня 2018-го матеріали справи передали до Полтавського апеляційного суду.