Два місяці під вартою: підозрюваному у зґвалтуванні школярки обрали запобіжний захід

18:55, 13 вер. 2019
 
Два місяці під вартою: підозрюваному у зґвалтуванні школярки обрали запобіжний захід

Запобіжний захід чоловікові обрали сьогодні в Орджонікідзевському райсуді. На початку засідання суддя запропонувала розглядати справу у закритому режимі. Заперечень в обвинувачення та захисту не було.

Підозрюваний з журналістами спілкуватися відмовився.

Чоловікові 34 роки, він неодружений, раніше не судимий, безробітний. Про це розповіла речниця обласної прокуратури Віта Дубовик.

«У своєму клопотанні прокурор прописував 2 ризики, передбачені кримінально-процесуальним кодексом України. Це можливість переховуватися від слідства та можливість впливати на малолітню потерпілу або свідків у цьому кримінальному провадженні. Підозрюваний скористався статтею 63 Конституції України — тобто не свідчити. Тобто він не дає жодних показів офіційно. Є попередня інформація, що під час скоєння злочину він був у стані алкогольного сп’яніння, але про експертизу зараз я не готова ще говорити. З нею (дівчиною - ред.) зараз працюють. Вона великий молодець. Я можу лише сказати, що вона допомагає слідству, як може».

Напад на дівчинку стався у середу близько другої дня на пустирі у районі Горизонту. До поліції звернулася мати школярки, коли побита дитина прийшла додому. Як розповів очільник поліції Харківщини Валерій Сокуренко — чоловіка затримали за добу. За версією слідства, він вдарив дівчинку в обличчя та зґвалтував. У телефоні підозрюваного поліцейські знайшли відео, яке підтверджує його причетність до злочину. Справу розслідують за статтею «зґвалтування малолітньої». Це до 15 років колонії