Двоє поліцейських були травмовані під час сутичок на Римарській

19:47, 15 вер. 2019
 
Двоє поліцейських були травмовані під час сутичок на Римарській

17 людей доставлені до Шевченківського відділу поліції після завершення акції за сімейні цінності. Всіх затримали на вул. Римарській, повідомила речниця поліції Олена Баранник.

Під час затримання двоє працівників поліції отримали травми. Проти них застосували газові балончики, сказала Баранник. Одного з правоохоронців доставили до лікарні з опіком очей. Слідчі відкрили провадження за статтею «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Серед 17-ти доставлених до поліції — представники громадських організацій «Традиція і порядок», «Фрайкор», повідомив Суспільному представник організації «Традиція і порядок» Семен Соха.

Йому невідома суть конфлікту на вулиці Римарській. 

«Поліція почала затримувати активістів. За їхніми словами, була вчинена якась провокація, але достеменно невідомо, що сталося... Відомо, що наразі до 20 активістів з різних організацій і нейтральних людей повезли в райвідділок, зараз ми туди підтягнемося з адвокатами, будемо визволяти наших», — сказав Соха.

Ще одне провадження, за фактом хуліганства, поліцейські відкрили після побиття хлопця у Саду Шевченка. Відео побиття правоохоронці побачили в соцмережах. Особу побитого встановлюють, розповіла Бараник.

Поліцейські також склали адмінпротокол за дрібне хуліганство на 17-річного юнака, який кидав каміння в людей на вул. Сумській.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові проходив марш рівності «ХарківПрайд» та низка акцій його противників, які виступали «за традиційні цінності».

Фото: Фрайкор/Telegram