Засідання у справі про відчуження землі у Харкові перенесли: хто не з’явився

15:32, 19 вер. 2019
 
Засідання у справі про відчуження землі у Харкові перенесли: хто не з’явився

До Дзержинського райсуду Харкова, де слухається справа за обвинуваченням ексмера Харкова Михайла Добкіна, нинішніх та колишніх посадовців Харківської міської ради та засновників житлових кооперативів, не прибув один з підозрюваних та один із захисників. 

Як повідомляє кореспондент Суспільного, не з’явилися підозрюваний Володимир Конюхов та захисниця Сергія Чечельницького Юлія Плетньова. Конюхов надав документи про хворобу. Плентьова, зі слів Чечельницького, запізнювалася. 

За відсутності учасників процесу суд вирішив неможливим продовжувати засідання і переніс його на 4 листопада. 

Справу передали до суду восени 2018-го. Через переноси засідань обвинувальний акт досі не оголосили. Стадія підготовчого засідання триває майже рік. 

У справі шестеро підозрюваних: ексмер Харкова Михайло Добкін, ексголовний архітектор міста Сергій Чечельницький, заступниця мера Тетяна Овіннікова, колишній директор міського департаменту земельних відносин Борис Баронін та двоє засновників житлових кооперативів. Усіх підозрюють у шахрайстві, посадовців ще й у зловживанні службовими обов’язками. 

Йдеться про незаконну, за версією слідства, передачу землі у приватну власність. Як стверджують у прокуратурі, 10 років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі, чим спричинили державі збитків на суму понад 200 мільйонів гривень. 

Михайло Добкін називає справу політичною.