Обласний Департамент екології ліквідували через неефективність — Світлична

18:47, 20 вер. 2019
 
Обласний Департамент екології ліквідували через неефективність — Світлична

Це перший крок у стратегії скорочення апарату держслужбовців, повідомила голова облдержадміністрації Юлія Світлична під час робочої наради з питань природоохоронних заходів.

За її словами, головна мета такої оптимізації — позбутися неефективних працівників, а також зменшити фінансові витрати на державний апарат і корупційні ризики.

«Мене не задовольняє робота Департаменту екології та природніх ресурсів Харківської облдержадміністрації. Я розумію, що у вас недостатньо повноважень, щоб припиняти правопорушення в екологічній сфері, але той стан справ, який сьогодні є в департаменті, мене точно не влаштовує. Звернень велика кількість до мене від громадських діячів, від організацій і від людей, — розповіла Юлія Світлична. — Слухайте, стояти осторонь усіх проблем, закриватися через залізні двері, встановлювати якийсь пропускний режим і вибирати хто може заходити, хто не може заходити, повністю порушувати законодавство — це неприпустимо. Ми ліквідуємо Департамент екології та природних ресурсів».

Функції ліквідованого відділу передали Департаменту житлово-комунального господарства. Його керівник Сергій Магдисюк телефоном кореспондентам Суспільного розповів: про розпорядження голови області дізнався сьогодні. Для переформатування роботи і створення нового підрозділу, за його словами, потрібно близько двох тижнів.

Андрій Тимчук, який очолював в обласній адміністрації Департамент екології та природних ресурсів, каже: зараз — на лікарняному. Про ліквідацію відділу дізнався з новин. Що робитиме далі, ще не вирішив.