«Висока ймовірність»: адвокат обвинуваченого у справі про теракт біля Палацу спорту про можливість обміну з Росією

18:43, 24 вер. 2019
 
«Висока ймовірність»: адвокат обвинуваченого у справі про теракт біля Палацу спорту про можливість обміну з Росією

Обвинувачені у теракті біля Палацу спорту в Харкові можуть бути видані Росії в рамках обміну полоненими. Таку ймовірність у коментарі Суспільному не виключили захисники обвинувачених Ігор Нагорний та Дмитро Тихоненков.

Усі троє обвинувачених Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов перебувають під вартою четвертий рік.

«Я тільки можу підтвердити, що так, дійсно, дані обвинувачені, це Тетюцький, це Дворніков та Башликов перебувають у переліку осіб на обмін. Усі питання щодо обміну ми з клієнтом не обговорюємо. Я представляю інтереси в кримінальному провадженні», — розповів захисник Володимира Дворнікова Ігор Нагорний.

«Висока ймовірність, скажімо так, що таке може відбутися. Але реальною інформацією володіють лише ті люди, які безпосередньо цим займаються. І звичайно, вони цю інформацію розкривати не будуть сьогодні», — пояснив Дмитро Тихоненков, адвокат Віктора Тетюцького.

Для потерпілих обмін обвинувачених до винесення вироку є неприйнятним. Про це Суспільному сказав представник потерпілих Олег Головков. За його словами, в разі обміну учасники процесу так і не отримають відповіді щодо ролі затриманих у цій справі.

«До винесення вироку їх міняти не можна. Якщо ці особи вийдуть з-під суду, зі сфери впливу кримінального процесу, так і залишиться питання: а що ж це було? Чи був це теракт? На замовлення кого він відбувся? Винні чи невинуваті ті особи, які більше ніж 5 років перебувають під вартою?», — сказав Головков.

Чи дійсно обвинувачених у цій справі готують до обміну, Суспільне намагалися дізнатися у Дар’ї Зарівної, речниці помічника Президента України Андрія Єрмака, який займався питаннями обміну. Протягом дня відповіді ми не отримали.

Теракт стався у лютому 2015-го. Вибух пролунав біля Палацу Спорту під час ходи. Тоді загинули четверо людей, ще дев’ять отримали поранення. За підозрою у теракті затримали трьох харків’ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. У Фрунзенському райсуді цю справу слухають четвертий рік.