В аеропорту Харкова вперше зустріли мільйонного пасажира за рік

9:40, 2 жов. 2019
 
В аеропорту Харкова вперше зустріли мільйонного пасажира за рік

В харківському аеропорту сьогодні вранці зустріли мільйонного з початку року пасажира. Як повідомляє кореспондент Суспільного, це 15-річний Данило Червоний, який разом з батьками прилетів рейсом зі Стамбула. Данило навчається і живе в Іспанії, прилетів до родичів на два тижні. Мільйонному пасажиру вручили подарунковий сертифікат на суму 50 тисяч гривень та квитки на подорож для всієї родини.

«Так усе несподівано було. Я все це не буду витрачати поки що, — розповів Данило. — Ми придбали цей квиток у січні або лютому — дуже давно. Я втомився від цього польоту. Чекали багато в Малазі, потім приїхали до Стамбула — там усю ніч спали на лавці практично. Але я дуже задоволений зараз».

В Харкові за роки незалежності це перший мільйонний пасажир за рік, розповів комерційний директор аеропорту Владислав Ільїн.

«За тиждень ми десь уже приблизно розуміли, що, швидше за все, пасажиропотік в 1 млн пасажирів буде досягнуто сьогодні, 2 жовтня. За добу ми зрозуміли, що швидше за все це буде на рейсі «Стамбул-Харків», — говорить Ільїн. — Який саме це пасажир, нам допомогла вибрати авіакомпанія, тобто ми розуміли, що до мільйона у нас залишилося 50 пасажирів. Вони взяли список тих, хто сьогодні прилітали, і ось Данило виявився саме тим мільйонним пасажиром, на якого ми так давно чекали».

За його словами, в аеропорті очікують, що цього року обслужать 1,3 млн пасажирів, що має перевищити попередні показники пасажиропотоку на 35%. Нині в аеропорті діють 30 напрямків.