У житловій будівлі на Харківщині вибухнув газ: двоє травмованих (оновлено)

14:20, 3 жов. 2019
 
У житловій будівлі на Харківщині вибухнув газ: двоє травмованих (оновлено)

UPD/ Чоловік лишається у вкрай критичному стані. Про це повідомили в реанімації Харківського опікового центру. Він отримав близько 90% опіків тіла, вціліла лише частина спини, нижче лопаток. За словами лікарів, він при тямі та дихає самостійно.

У двоповерховому гуртожитку у місті Дергачі Харківської області сьогодні вранці стався вибух побутового газу. Про вибух рятувальникам повідомили о 10:38, розповів Суспільному речник Головного управління ДСНС Харківської області Ігор Лупандін

Вибухнуло в кухні на першому поверсі гуртожитку.

Травми отримали двоє людей — 72-річний чоловік і 47-річна жінка.

Жінка залишила приміщення самостійно. Чоловіка винесли і передали медикам рятувальники. У нього опіки половини тіла. Обох доставили до опікового центру в Харкові. 

Чоловік перебуває у критичному стані, повідомила речниця мерії Ольга Мірошніченко із посиланням на завідувача опікового відділення Харківської клінічної лікарні Аслана Цогоева. Травмована жінка отримала 5% опіків тіла, її стан стабільний.

Внаслідок вибуху у гуртожитку пошкоджені вхідні і міжкімнатні двері, вікна та перегородки 6-ти кімнат гуртожитку. Пожежі на місці події не було.

За попередніми даними, причиною вибуху міг стати витік газу з несправної кухонної плити у кімнаті. Зараз на місці події працюють правоохоронці.