Новий власник коксового заводу зобов’язався зменшити викиди — Кернес

20:20, 3 жов. 2019
 
Новий власник коксового заводу зобов’язався зменшити викиди — Кернес

Міський голова Генадій Кернес написав у своєму Telegram-каналі, що нові власники «Харківського коксового заводу» беруть на себе зовоб’язання виплатити борги і зробити підприємство «чистішим»:

«Власник береться за борги і очищення, домовленість публічна, під телекамери. Найжвидше — одразу запрацюють фільтри, які для економії не вмикали раніше», — йдеться у повідомленні.

Інформація про перехід до нового власника з’явилася на сайті міськради. Кернес і представник нового керівництва Сергій Кузяра та Олександр Мельников зустрілися з робітниками і місцевими жителями на території заводу. 

Сергій Кузяра, за інформацією з сайту міскради, пообіцяв, що нове керівництво вдосконалить устаткування заводу:

«В першу чергу на виробництві буде встановлене ​​очищення від сірки, викид якої найбільше забруднює навколишнє середовище, паралельно ми займаємося придушенням пилу. І я думаю, що протягом двох років ми повністю приберемо палаючий факел на заводі, а всі надлишки газу будуть спрямовані на виробництво тепла і електроенергії. Тобто ми плануємо побудувати когенераційну теплоелектростанцію і таким чином всі шкідливі викиди наблизити до меж норми».

На зустрічі представник власника говорив, що завод був під заставою у «Сбербанку». Він передав підприємство в оренду з подальшим продажем. Новими власниками стануть ТОВ «Вугільна компанія «Продакс», зареєстрована у Донецьку, і ТОВ «Торговий дім «Новомет», зареєстрована у Києві

У реєстрі юридичних осіб наразі вказаний старий власник заводу.  

Місцеві жителі скаржаться на смог і запах, що йде зокрема від коксового заводу. Головний інженер підприємства показав журналістам Суспільного копії дозвільних документів на викиди і заключення від «Харківського лабораторного центру» про відповідність викидів нормі. Деталі у першому репортажі з серії, присвяченій сусідству жителів району Новожаново із заводами, що розташовані поблизу.

 

 

Фото: Офіційний сайт Харківської міської ради