Близько сотні людей у Харкові вийшли на Всеукраїнське віче «Зупинимо капітуляцію»

15:07, 6 жов. 2019
 
Близько сотні людей у Харкові вийшли на Всеукраїнське віче «Зупинимо капітуляцію»
Близько сотні людей зібрались на майдані Свободи біля намету «Все для перемоги» сьогодні, 6 жовтня.
 
Це підрахунки представника Харківського Євромайдану Бориса Рєдіна. Він каже: так Харків приєднався до Всеукраїнського віче «Зупинимо капітуляцію». Люди на майдані Свободи почали збиратись об 11.45. Пікетувальники тримали у руках плакати «Вороги України, геть з нашої землі», «Відведення тільки за поребрик». Вигукували гасла: «Ні капітуляції».
 
 
Учасники виступали проти підписання Україною формули Штайнмаєра. Під час акції люди підписували звернення. Про що у ньому йдеться та кому його передадуть пояснює Борис Рєдін:
 
«Це звернення направлені до нашої влади, до місцевої влади, до влади в Києві. З вимогою недопущення кроків по капітуляції. Ну ми зараз маємо доволі сильні позиції на Донбасі і нам відводити війська — це просто дурість. Там буде велика сіра зона, і що там буде творитися — ми не знаємо, бо там немає ніякої силової підтримки з боку України, — розповів Рєдін. Серед учасників пікету представники громадських організацій «Традиція і порядок», «Фрайкор», «Антикорупційний блок учасників АТО», «Демократична сокира», «Національний корпус», «Правий сектор», «Свобода», а також представники Харківського Євромайдану.
 

 
Акція тривала годину. За словами речниця поліції області Ольги Грабар, під час пікету на майдані Свободи чергували тридцять поліцейських. Порушень правопорядку не фіксували.