Захист засудженої у теракті в пабі «Стіна» оскаржуватиме вирок

20:48, 7 жов. 2019
 
Захист засудженої у теракті в пабі «Стіна» оскаржуватиме вирок

Марина Ковтун та її захист оскаржуватимуть вирок суду. Про це журналістам після оголошення вироку розповів її адвокат Євген Олєнєв. На питання, який вирок він вважає справедливим, захисник відповів:

«Виправдувальний у цьому випадку».

Чи оскаржуватиме вирок обвинувачення, у прокуратурі ще визначаються. 

«В цілому ми дуже задоволені тим, що основна частина обвинувачення була підтвердження судом: це обвинувачення у наданні знаряддя для скоєння терористичного акту у рок-пабі «Стіна». Також вказана особа була визнана винною за ст. 263 Кримінального кодексу України — це зберігання зброї та боєприпасів. Щодо інших епізодів суд обвинувачену виправдав. Кілька годин зачитувався вирок, він дуже великий, в ньому дуже багато інформації, деталей, подробиць, прокурор отримає повний текст рішення на руки, вивчить його і прийме рішення щодо оскарження або неоскарження. Я хочу нагадати, що за тими статтями, які інкримінувалися вказаній особі, максимальне покарання — 12 років позбавлення волі. Вирок: 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна», — сказала речниця прокуратури Харківської області Віта Дубовик

Нагадаємо, сьогодні Київський райсуд Харкова оголосив вирок у справі про теракт в пабі «Стіна», що стався восени 2014 року. Обвинувачену Марину Ковтун визнано винною у співучасті в теракті, внаслідок якого було поранено 13 людей, та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За рештою інкримінованих злочинів — диверсія, створення терористичної організації, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України — суд її виправдав. 

До Марини Ковтун застосовується «закон Савченко», згідно з яким один день попереднього ув’язнення рахується як два дні позбавлення волі. Якщо рішення набере сили, вона проведе в ув’язненні меньше року. Термін відбуття покарання за «законом Савченко» рахується з моменту взяття під варту і до набрання вироку законної сили. На апеляцію у сторін є місяць.