На посаду голови Харківської облдержадміністрації претендує Олексій Кучер

9:13, 8 жов. 2019
 
На посаду голови Харківської облдержадміністрації претендує Олексій Кучер

Народний депутат від партії «Слуга народу», переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 на Харківщині Олексій Кучер претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Про це стало відомо з електронної декларації Кучера, опублікованої в реєстрі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції 7 жовтня. У телефонній розмові з кореспондентом Суспільного Кучер підтвердив - претендує на посаду. Надавати інші коментарі відмовився.

У розділі «Місце роботи» декларанта вказано: «Харківська обласна державна адміністрація», «Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат): «Голова».

Призначення має погодити уряд, указ про призначення підписує президент України. 

Доходів за рік у декларації Кучера немає, тільки заощадження — біткоїни на суму 299222 доларів, 87000 доларів готівкою, 205000 доларів вказала у декларації його дружина Вікторія Кучер.

З нерухомості родина задекларувала три квартири, три земельні ділянки, житловий будинок, житловий будинок, що будується, два годинника Rolex та п’ять автомобілів: Lexus NX 200T (2017 року випуску), Audi Q5 (2011), Mitsubishi Outlander (2003), Volkswagen Passat (2011), ГАЗ-САЗ 3507 (1987).

На позачергових виборах до парламенту у липні 2019 року адвокат Олексій Кучер переміг у мажоритарному окрузі №179 (місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони, центр округу — Красноград). Він набрав 50,61% голосів виборців, майже втричі більше за найближчого суперника — голову Харківської облради Сергія Чернова.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував. 

У вересні на питання щодо готовності роботи у співпраці із новою владою Світлична відповідала: «Ми, звичайно, спілкувалися із президентом, розмовляли про розвиток Харківської області. Дочекайтеся відповідних процедур — і ви про все дізнаєтесь».