Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО

9:08, 9 жов. 2019
 
Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО

Юлія Світлична, чинна голова Харківської обласної державної адміністрації, подала нову декларацію. Її опубліковано на сайті Національного агентства із запобігань корупції. У документі вказано, що Світлична претендує на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони. 

У документі Юлія Світлична задекларувала дві квартири у Харкові, недобудований гараж, автомобіль Peugeot 2008. Серед доходів Світлична вказала заробітню плату за 2018 рік майже у 215 тисяч гривень. Крім зарплати, посадовиця задекларувала грошовий подарунок від Валентини Світличної у розмірі 261,5 тисяч гривень. Крім цього, Світлична вказала грошові активи.

Згідно з декларацією, Юлія Світлична викладає в Харківському національному університеті внутрішніх справ. Робота — не оплачувана.

Чому Юлія Світлична вирішила претендувати посаду у Раді національної безпеки і оборони України, кореспонденти Суспільного намагаються дізнатися в самої очільниці обладміністрації. На дзвінки вона не відповідає. Керівниця прес-служби обладміністрації Вікторія Аннопольська пообіцяла прокоментувати це пізніше. 

Раніше, 6 вересня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив повторне призначення Юлії Світличної на посаду голови ХОДА. Президент Володимир Зеленський з того часу не підписав указу про її призначення. Зараз Світлична продовжує виконувати обов’язки очільниці обладміністрації.

Новим керівником Харківської обласної державної адміністрації може стати чинний народний депутат від «Слуги Народу» Олексій Кучер. Він підтвердив, що подав документи до Кабміну і претендує на цю посаду. 

Повідомлення доповнюється.