Кабмін не розглядав проект призначення Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації (виправлено)

14:17, 9 жов. 2019
 
Кабмін не розглядав проект призначення Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації (виправлено)

UPD: Прізвище Олексія Кучера із повідомлення на сайті Кабінету міністрів прибрали. Так повідомлення виглядало о 14:15, за 10 хвилин його виправили.

Про узгодження кандидатури повідомили на офіційному сайті Кабміну. 

«Окрім цього, розглянуто проекти указів  та розпоряджень Президента про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій. Серед них – пропозиції про призначення на посаду Голови Харківської ОДА – Кучера Олексія Володимировича», — йдеться у повідомленні. 

Про те, що нардеп Олексій Кучер може очолити Харківську облдержадміністрацію стало відомо 8 жовтня. На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції була опублікована його декларація, як кандидата на цю посаду.

Олексію Кучеру 34 роки. Він має дві вищі освіти за спеціальностями Фізичне виховання та Правознавство. До 2003 року займався легкою атлетикою. Потім 5 років працював помічником судді Шевченківського райсуду. Останні 8 років працював адвокатом.

На позачергових виборах до парламенту у липні 2019 року Олексій Кучер переміг у мажоритарному окрузі №179 на Харківщині (місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони, центр округу — Красноград). До парламенту пройшов, як висуванець від президентської партії «Слуга Народу». Кучер набрав 50,61% голосів виборців, майже втричі більше за найближчого суперника — голову Харківської облради Сергія Чернова.

Протягом двох днів кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар Олексія Кучера з приводу його можливого призначення головою Харківської обладміністрації. Відповідати на запитання він кілка разів відмовився, посилаючись на зайнятість.

Нині посаду голови обласної адміністрації займає Юлія Світлична. Вона була призначена президентом Петром Порошенко у жовтні 2016 року. До цього адміністрацією керував Ігор Райнін.

Після звільнення і до травня 2019 Райнін був головою Адміністрації президента Порошенка.

Раніше, 6 вересня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив повторне призначення Юлії Світличної на посаду голови ХОДА. До сьогодні президент Володимир Зеленський не підписував указ про її призначення. 

Сьогодні стало відомо, що Юлія Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО. 

Фото: Facebook/Олексій Кучер