Станцію метро «Московський проспект» можуть перейменувати на «Турбоатом» (оновлено)

12:50, 10 жов. 2019
 
Станцію метро «Московський проспект» можуть перейменувати на «Турбоатом» (оновлено)

З такою пропозицію до мерії сьогодні звернулися представники заводу. Про цей йдеться у дописі, який був опублікований у офіційному Telegram-каналі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Як вказано у дописі, пропозицію надати станції метро назву заводу «Турбоатом» депутати міськради розглянуть наступного тижня, 16 жовтня:

«Особисто я підтримую. «Турбоатом» — флагман нашого машинобудування, відомий у всьому світі. Впевнений, що топонімічна комісія і тепутати проголосують «за».

Колектив заводу звернувся до Геннадія Кернеса під час прийму громадян, який мер проводив на заводі. У ньому взяли участь понад півсотні працівників, розповів гендиректор «Турбоатома» Віктор Суботін.

«Ця станція знаходиться безпосередньо біля прохідних заводу. Тому вважаємо, що нам, як трудовому колективу «Турбоатома», було б дуже правильно мати станцію з іменем заводу — одного з найбільших промислових підприємств Харківщини. Геннадій Адольфович дуже швидко та жваво відреагував на пропозицію  трудового колективу», — говорить Суботін.

UPD: Секретар топонімічної комісії харківської міськради Олексій Хорошковатий розповів Суспільному, що про плани перейменувати станцію «Московський проспект» дізнався з повідомлень у ЗМІ.

«Як тільки отримаю відповідні документи, подання, тоді буде вирішення питання про засідання. Терміни не визначені, вони визначені Законом про звернення. Будь-яка інформація, історія питання, коли була названа станція, за яких обставин, як та де розташована, художнє оформлення. Тобто, покроково опрацювати питання і внести на розгляд комісії. А на підставі рекомендацій комісії — проект-рішення», — розповів Хорошковатий про подальші дії.

Станція «Московський проспект» розташована Холодногірсько-Заводській лінії харківської підземки, була відкрита у 1975 році.