Зеленський розповів, хто ще претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації

11:19, 12 жов. 2019
 
Зеленський розповів, хто ще претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації

Президент України Володимир Зеленський розглядає кандидатуру народної депутатки Ірини Венедіктової на посаду голови Харківської ОДА. 

Про це він сказав кореспонденту 057.ua під час візиту в Одесу 11 жовтня. 

«Ще є Венедіктова у нас, я знаю... Іра», — сказав Зеленський, відповідаючи на питання, хто, окрім Олексія Кучера, претендує на посаду очільника Харківської ОДА. 

На позачергових парламентських виборах 2019 року 41-річна Ірина Венедиктова, завідувачка кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського національного університету ім. Каразіна, увійшла до Верховної Ради за списками партії «Слуга народу». 

Про те, що народний депутат Олексій Кучер хоче стати головою Харківської облдержадміністрації, стало відомо 8 жовтня. 

10 жовтня Володимир Зеленський сказав, що розглядає дві кандидатури. Прізвищ не називав. «Тільки я починаю розглядати, стільки бруду одразу починають виливати на цю людину — місцеві, не місцеві, будь-які засоби масової інформації. Тому що клани борються, не хочуть втратити нічого», — сказав президент.

У вересні не виключалося, що нинішня голова Харківської ОДА Юлія Світлична залишиться на посаді. Кабмін погодив її кандидатуру 6 вересня. Президент указу про її повторне призначення не підписував.

Цього тижня Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. 

Читайте також: Зеленський про Світличну в РНБО: «Знаю, що є така пропозиція»

Фото: facebook.com/irina.venediktova.31