Вправи із цвяхами та битим склом: у Харкові відзначили День українського козацтва

17:50, 14 жов. 2019
 
Вправи із цвяхами та битим склом: у Харкові відзначили День українського козацтва

День українського козацтва відзначають біля пам’ятника полководцю Івану Сірку. Вшанувати пам’ять загиблих козаків прийшли курсанти військово-патріотичного клубу «Маргеловець», пластуни Національної скаутської організації України разом з представниками Слобідського Козацького війська.

«Ми щорічно збираємося біля визначних місць нашої вітчизняної народної козацької слави. Харків не є винятком. Харків був заснований козаками. Одним із перших полковників харківських — тоді устрій був полковий — був Іван Сірко» — говорить генерал-отаман громадської організації «Слобідське козацьке військо» Іван Прокопенко.

Після урочистостей для містян влаштували концерт. Серед виступів — вправи зі зброєю, битим склом та цвяхами. Їх виконує Євген Карасик із дітьми.

«Батьку, ми хочем як ти бути». От вони і виховують себе як батько. Знаєте, як кажуть, тяжко у навчанні, а легко в бою. Я цим займаюсь з дитинства. Працював у цирку ще у радянські часи» — розповідає козак Слобідського козацького війська Євген Кантемиров-Карасик.

 

«Перш за все, сучасний козак — це людина, яка працює. Це патріот України. Це людина, яка підтримує українську мову, українську культуру, українську державність. Кожен з козаків працює над собою, самовдосконалюється в спорті, самовдосконалюється в бойових мистецтвах. Самовдосконалюється в усіх сферах, де він має, скажімо, своє призначення» — каже крайовий отаман громадської організації «Слобідське козацьке військо» Олег Посохов.