Суд відхилив апеляції у справі щодо загибелі 3-річного хлопчика

19:17, 15 жов. 2019
 
Суд відхилив апеляції у справі щодо загибелі 3-річного хлопчика

Справу про загибель 3-річного хлопчика від катувань заслухали сьогодні, 15 жовтня, у Харківському апеляційному суді. За склом — обвинувачувані батько та мати. Минулого місяця розгляд відклали, чоловік не встиг вивчити матеріали справи.

Суддя Вікторія Яковлева зачитує:

«Полетікін, застосовуючи фізичну силу, спочатку підняв малолітнього хлопця з ліжка та поставив його на підлогу. Далі наступив йому на ліву ступню та вдарив».

Це сталося 2 роки тому. За версією обвинувачення, батько зламав дитині ногу та ребра. Мати це бачила та не зверталася до лікарів, швидку викликала її знайома. Виснажений хлопчик помер у лікарні, не приходячи до тями. За вироком Жовтневого суду батькові призначили 10 років за катування, матері — 8 років за те, що не завадила чоловікові.

Дядько загиблого хлопчика, Віталій Неманіхін, виступає потерпілим у справі.

«Лебединець просто приховувала те, що вони зробили. Каже — не могла допомогти? Але ж коли соціальні служби приходили, вона не відчиняла двері. Її старший син знаходиться зараз у першого співмешканця. Нам не дають спілкуватися, тому що дитина дуже багато пережила. Він бачив, як над його братом знущаються, як братові ламали ніжки та ручки», — розповідає Неманіхін.

Вирок оскаржували і засуджені, і прокуратура. Батько провини не визнав, хотів виправдання. Мати — умовного терміну. Прокуратура вимагала для жінки більш суворого покарання — 10 років колонії. Розглянувши усі матеріали колегія суддів ухвалює — лишити попередні вироки.

«Зарахувати Полетікіну попереднє ув’язнення у строк покарання. Період з 27 вересня 2017 року до 15 жовтня 2019 року розрахувати за таким принципом — день тримання під вартою відповідає 2 дням позбавлення волі. Стосовно Лебединець так само зарахувати тримання в слідчому ізоляторі — з 9 жовтня 2018 року до 15 жовтня 2019 року», — оголошує суддя Вікторія Яковлева.

Апеляцію прокуратури суд не задовольняє. На питання чи подаватиме прокуратура нове звернення, прокурор у справі Олександр Бєляєв каже — не вирішив. На касацію обох сторін є 3 місяці. Обвинувачувані та їхні захисники від коментарів відмовилися.