«Харківський антикорупційний центр» позивається до міськради

16:54, 16 жов. 2019
 
«Харківський антикорупційний центр» позивається до міськради

Представники громадської організації «Харківський антикорупційний центр» подали позов до Харківської міської ради у Харківський окружний адміністративний суд. Вимагають скасувати низку положень Регламенту Харківської міськради через недопущення людей до сесійної зали. 

Про це Суспільному розповів представник організації Євген Лісічкін. 

«На сесію не змогли потрапити ні підприємці з ринку «Барабашово», ні страйкуючі працівники «ХТМ», ні протестувальники проти намагання міськради підтримати «формулу Штайнмайєра». Вхід до сесійної зали їм загородила поліція та особиста охорона Геннадія Кернеса, посилаючись на відсутність місць у залі і норми Регламенту Харківської міської ради. Щоб остаточно вирішити проблему доступу харків’ян до сесій власної міськради, Харківський антикорупційний центр сьогодні подав позов про скасування незаконних норм Регламенту», — повідомили в «Антикорупційному центрі». 

На думку позивачів, окремі положення Регламенту порушують конституційні права громадян, а саме: право на свободу мирних зібрань та вираження поглядів, право на доступ до публічної інформації та участі у місцевому самоврядуванні тощо.

Читайте також: Харківську міськраду пікетують перед сесією