Верховну Раду пікетували через «Барабашово»: нардепи пообіцяли ініціювати створення слідчої комісії

16:31, 17 жов. 2019
 
Верховну Раду пікетували через «Барабашово»: нардепи пообіцяли ініціювати створення слідчої комісії

На пікеті у Києві підприємці торговельного центру «Барабашово» вимагали не будувати дорогу, яку планують прокласти через територію ринку у Харкові.

Лист з таким зверненням передали до президента України. Про це розповів Сергій Зайцев, речник ТЦ. Каже, до столиці приїхали близько 30 людей.

Фото: Сергій Зайцев

Зайцев каже, пікетувальники зустрілися з народними депутатами від партії «Слуга народу» Іриною Венедіктовою та Олексієм Кучером. За словами Зайцева, вони сказали про намір створити тимчасову слідчу комісію щодо дій міської влади Харкова. 

UPD 17:30 // Інформацію про намір ініціювати створення слідчої комісії, щоб розібратися із питанням, Суспільному підтвердив народний депутат Олексій Кучер

Учора підприємці також пікетували сесію міської ради. Депутати надали дозвіл на будівництво нової дороги. Її довжина — більше 2 кілометри, вартість — не менше 250 мільйонів гривень.

Дорога має пролягати від Салтівки у бік центру міста, сказав мер Харкова Геннадій Кернес. Не менше 1,5 тисяч торговельних об’єктів на ринку планують знести. Їх власникам міськрада пропонує розірвати угоди з адміністрацією «Барабашово» та оформити оренду з комунальним підприємством «Міський торговий ринок». Той має надати підприємцям нові місця.

За словами Зайцева, підприємці оскаржуватимуть рішення сесії міськради у суді. Коли подадуть позов, Зайцев не сказав.