Ветеран АТО з Харкова виступить на «Іграх Нескорених» у Нідерландах

18:00, 17 жов. 2019
 
Ветеран АТО з Харкова виступить на «Іграх Нескорених» у Нідерландах

Харків’янин Сергій Наумов увійшов до української збірної ветеранів АТО. У травні 2020 року вони поїдуть на «Ігри Нескорених» до Нідерландів.

Сергій Наумов прослужив у Національній гвардії 17 років. Каже: був поранений у вересні 2014-го уламками міни в ноги та голову поблизу міста Попасна у Луганській області. Два місяці тому звільнився зі служби — нині підполковник запасу Нацгвардії.

Наумов розповів: участь в національному відборі Ігор Нескорених брав удруге. Того року до фіналу не дійшов. Цьогоріч вибрав два напрямки — веслування на тренажерах та пауерліфтінг (жим лежачи).

Команду відбирала спеціально створена комісія під головуванням Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. До складу журі увійшли представники Міністерства у справах ветеранів, Благодійного Фонду Повернись живим, ветеранських організацій та добровольчих формувань.

У 2020 році Україна втретє візьме участь в «Іграх Нескорених». Півтисячі учасників з 19 країн змагатимуться у стрільбі з луку, легкій атлетиці, веслуванні на тренажерах, екстремальному керуванні, пауерліфтингу, велоспорті на шосе, волейболі сидячи, плаванні та регбі у візках. Цього року Фундація Ігор Нескорених збільшила квоту для української команди — з 15 до 20 чоловік.

Національні змагання Ігор Нескоренних. Вересень 2019. Київ.
Фото: Facebook/Invictus Games: Team Ukraine