Суд зняв арешт з автомобіля Олени Зайцевої

15:58, 22 жов. 2019
 
Суд зняв арешт з автомобіля Олени Зайцевої

Київський райсуд зняв арешт з машини Олени Зайцевої. Вона — учасниця аварії на Сумській, була за кермом Lexus RX 350.

Про зняття арешту клопотав батько Зайцевої, якому офіційно належить автомобіль. Сьогодні головуючий суддя у справі Віктор Попрас розглянув клопотання. Самого Зайцева та його представників на засіданні не було.

Просить задовольнити це клопотання прокурор у справі Валерій Бухан:

«Враховуючи, що вирок суду набрав законної сили, досудове розслідування у даному кримінальному провадженні вже не проводиться, зазначений транспортний засіб не може бути використаний у кримінальному провадженні саме як речовий доказ. Однак автомобіль не може бути використаний і з метою відшкодування заподіяної шкоди потерпілим, оскільки не належить обвинувачуваній Зайцевій».

Суддя Попрас вирішує зняти арешт з автомобіля Зайцевої. Адвокат потерпілої у справі Людмили Фабріс Дмитро Марцонь говорить: автомобіль Lexus може бути речовим доказом в іншому кримінальному провадженні.

«Було відкрито за заявою Шевцова, Нестеренко і Фабріс кримінальне провадження Державним бюро розслідувань щодо можливих порушень у діяльності безпосередньо слідства. Блок керування Lexus, наприклад, може бути однією з підстав, які слідчі вже ДБР можуть мати бажання дослідити повторно», - пояснив Марцонь.

Далі у цій залі розглядають і заяву захисника Геннадія Дронова Сергія Перепелиці з проханням роз’яснити вироку суду. Самого адвокат на засідання немає. Чому подав таке клопотання Перепелиця пояснив кореспондентам Суспільного так:

«Арешт був накладений на автомобіль як на речовий доказ. Після закінчення розгляду справи необхідність такого арешту вона відпала тому що речовий доказ вже більш нікому не потрібен. Суддя повинен був вказати це у вироку, але він подав тільки повернути автомобіль».

Volksvagen Геннадія Дронова може бути використаний для виплати компенсації потерпілим у справі, говорить адвокат Дмитро Марцонь. Його підзахисна Людмила Фабріс каже: досі компенсації не отримала.

«Навпіл з Дроновим: п’ятсот тисяч, і йому п’ятсот тисяч. За кожну особу. У мене ж двоє загинули», - каже Фабріс.

Суд вирішив: у задоволенні заяви захисника Дронова відмовити.

Аварія за участі Олени Зайцевої та Геннадія Дронова сталася два роки тому. Тоді на перехресті Сумської та Мечникова зіткнулися Volksvagen Touareg та Lexus. Останній викинуло на тротуар, загинули шестеро пішоходів. Ще стільки ж людей були травмовані. За версією слідства, водійка Lexus Олена Зайцева виїхала на перехрестя на червоне світло. Водій Volksvagen Геннадій Дронов — рушив на жовтий. За півтора роки Київський райсуд Харкова оголосив вирок — обидва водії отримали по десять років колонії. Це рішення вони оскаржили в апеляційному суді у серпні. Колегія рішення першої інстанції залишили без з змін. Зараз Олена Зайцева відбуває покарання у виправному центрі на Дніпропетровщині. Геннадій Дронов перебуває в колонії на Полтавщині.