Підозрюваного у скоєнні ДТП експрокурора не приводитимуть на суд примусово

18:41, 22 жов. 2019
 
Підозрюваного у скоєнні ДТП експрокурора не приводитимуть на суд примусово

Примусово доправити експрокурора Максима Марченка до суду. Про це сьогодні просили родичі загиблих в аварії на Салтівському шосе. Марченко — підозрюваний у цій справі. За версією слідства, два роки тому він кермував BMW, коли врізався у ЗАЗ Славуту. Сьогодні на засідання не прийшов сам Марченко. За словами його адвоката, підозрюваний на лікарняному. Довідки про хворобу ні Марченко, ні його захисник суду не надають. Сергій Мануйло просить перенести слухання.

«На наступне судове засідання лікарняних буде надано», — каже Мануйло.

Прокурор Валерій Бухан підтримує клопотання адвоката Марченка.

«Сторона обвинувачення сподівається, що на наступне судове засідання обвинувачений надасть документи, що підтверджують поважність причини неявки у сьогоднішнє судове засідання».

ДТП сталася 22 жовтня 2017 на Салтівському шосе. Там зіткнулися BMW та Славута. У Славуті були 2 чоловіків. Водій Андрій Шатохін помер за тиждень після ДТП. Ще за чотири дні помер його брат — пасажир Славути — Сергій Шатохін. За кермом іномарки був колишній співробітник прокуратури Максим Марченко, кажуть правоохоронці. За версією слідства, водій BMW зняв номери з машини й до приїзду поліції втік. Його затримали, взяли під варту, пізніше Марченко вийшов під заставу. Навесні цього року справу почали слухати від початку. Потерпілі заявили про відвід попередньому судді.

 

«Ми навіть не розпочали розгляд справи. Ми чуємо від прокурора, що його все влаштовує. Але нічого нікого не влаштовує. Треба засідання призначати два рази на тиждень.. з таким ходом справи», — говорить представник потерпілих Євген Самойлов.

Потерпілі просять суд примусово доправити Марченка на засідання.

«Ви впевнені, що він дійсно захворів? Може він відпочивати поїхав? А що, він в нас людина вільна», — каже дружина загиблого Ольга Шатохіна.

«Прокурор не хоче нічого робити. Ні клопотань, нічого», — говорить батько загиблих Олександр Шатохін. 

«З урахуванням того, що через свого адвоката було повідомлено, що він саме захворів, суд не знаходить підстав для постановлення ухвали про привід обвинуваченого в судове засідання», — каже суддя Ірина Букрєєва.

Наступне засідання призначили на 31 жовтня.