У середу суд має оголосити, коли Нелі Штепі зачитають обвинувальний акт

19:27, 22 жов. 2019
 
У середу суд має оголосити, коли Нелі Штепі зачитають обвинувальний акт

Коли Нелі Штепі зачитають обвинувальний акт, колегія суддів оголосить завтра, 23 жовтня. Ексмера Слов’янська звинувачують у тероризмі та посяганні на територіальну цілісність України. Її справу кілька разів починали слухати заново. Зараз розглядають в Орджонікіндзевському райсуді Харкова. Сьогодні на засідання вирішували, чи переходити до розгляду по суті. На засідання приїхала сама Штепа та 3 її адвокатів. 

«Підстави для повернення обвинувального акту прокурору через його невідповідність вимогам КПК України відсутні. Вважаємо, що вказане кримінальне провадження можливо призначити до судового розгляду по суті», — кажуть прокурори.

«Маємо обвинувальний акт, який маємо. Тому давайте розглядати його по суті, щоб суд виніс виправдовувальний або обвинувальний вирок», — говорить захисник Штепи Олександр Шадрін.

Посадовицю затримали 5 років тому у липні, коли Слов’янськ звільнили від окупантів. Штепу взяли під варту, а у 2017 випустили  сплив термін запобіжного заходу. За цей час у справі екс-мера Слов’янська п’ять разів змінювали колегію судів та самі суди. Тут, в Орджонікідзевському суді, розгляд справи не можуть розпочати більше року. 

Сьогодні захисники Штепи готові до початку розгляду. Не заперечує і сама обвинувачена. Штепа каже: хоче, щоб сьогодні розглянули обвинувальний акт. Суд пішов до нарадчої кімнати. Повернутися з нарадчої та оголосити рішення колегія має завтра об 11:30.