Під час акції на підтримку обвинуваченого у держзраді Мехті Логунова сталися сутички

16:06, 24 жов. 2019
 
 Під час акції на підтримку обвинуваченого у держзраді Мехті Логунова сталися сутички

Біля слідчого ізолятора — близько 20 людей із плакатами. Це акція на підтримку обвинуваченого у держзраді Мехті Логунова, каже пікетувальниця Ганна Битяк.

«Ми прийшли підтримати наукового діяча. Я теж технік, тому я і прийшла його підтримати».

Логунову — 85 років. Він колишній працівник Харківського автомобільно-дорожнього університету. За версією слідства, чоловік збирав інформацію, яка стосуються оборони країни та є державною таємницею. У подальшому планував передати ці дані представникам Росії. Захист подав апеляцію. Її не розглядають понад рік, бо ще не призначили колегію суддів. Про це розповів речник прокуратури області Дмитро Чубенко. За його словами, деталі обвинувачення Логунова, те, яку інформацію він збирав для російських спецслужб, у прокуратурі не розголошують — справу слухали у закритому режимі.

Адвокат Логунова Максим Шапавалов каже, зараз його підзахисний має проблеми зі здоров’ям, у чоловіка залишилось п’ять зубів. В апеляційній скарзі вимагатимуть звільнити Логуновата та скасувати вирок.

До стін ізолятору також прийшли близько 50 представників «Правого сектору», «Правої молоді», «Національних дружин» та «Фрайкору». Вони відбирали плакати в учасників пікету та вимагали припинити акцію на підтримку Логунова.

«Ми виходимо, щоб в інформаційному полі припинити це і не дати розгорнутися в якісь криваві сутички, у криваві події, які були у 2014 році», — каже голова обласного штабу «Правого сектору» Юрій Лихота.

Акціянти намагалися написати лист до Володимира Зеленського з проханням звернути увагу на справу Логунова, каже представник політичної партії «Опозиційна платформа — за життя» Андрій Лесик. Аркуші у них забирали.

За 15 хвилин поліцейські посадили учасників акції на підтримку Логунова до автобуса. Порядок пильнували близько 30 силовиків, розповіла речниця Нацполіції області Ганна Третьякова. Каже, усього в обох пікетах взяли участь до 70 людей. Порушень громадського порядку правоохоронці не зафіксували.