Один чоловік загинув, другий поранений. Стрілянина на вул. Клочківській (ОНОВЛЕНО)

12:35, 25 жов. 2019
 
Один чоловік загинув, другий поранений. Стрілянина на вул. Клочківській (ОНОВЛЕНО)

UPD 18:30:

Поранений у стрілянині, який помер у машині швидкої по дорозі в лікарню, був фігурантом справи про вбивство Дениса Вороненкова, депутата Державної думи РФ. Цю інформацію Суспільному підтвердила речниця прокуратури м. Києва Надія Максимець. Вороненков був розстріляний кілером у центрі Києва 23 березня 2017 року.

За словами Максимець, загиблий сьогодні у Харкові чоловік мав у справі статус свідка і не повідомив слідству фактів, важливих для розслідування замаху на Вороненкова. 

UPD 15:25: 

«Бандитськими розборками» назвав стрілянину біля «Восторгу» начальник Харківської поліції Валерій Сокуренко, який повідомив, що слідством встановлені особи всіх учасників: 

«Вони відносяться до людей, які порушують закон системно. Це була бандитська розборка. На декого з них це вже третій замах на вбивство».

Хід подій у викладенні Сокуренка

Двоє харків’ян вийшли з супермаркету, вони направлялись до свого автомобілю, на парковці їх чекала озброєна людина. Розпочалася перестрілка: постріли були з обох боків. В результаті один чоловік помер у машині швидкої, іншого доставили до реанімації з пораненнями стегна, плеча та голови, він у тяжкому стані.

Нападник з місця стрілянини утік на автомобілі Toyota RAV4, його згодом знайшли покинутим та підпаленим. 

Самого чоловіка за годину патрульні помітили в районі Південного вокзалу: в результаті вибуху він загинув. «Думаю, це не був нещасний випадок», - прокоментував цей підрив Сокуренко.

Події розслідують за статтею «Умисне вбивство».

12:35

Одна людина загинула в результаті перестрілки на парковці «Восторгу» (вул. Клочківська, 134-Б). Це чоловік, йому 30 років. Він отримав вогнепальне поранення у груди і помер у машині швидкої допомоги, — повідомив Суспільному директор Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта. Ще один чоловік поранений, його стан не критичний. 

За словами речниці поліції області Оксани Калмикової, для розшуку та затримання зловмисників в місті та області ввели поліцейську операцію «Сирена». Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група та експерти. Проводиться огляд, опитуються свідки, збираються речові докази.

«Наразі, щоб встановити картину подій, знімають записи з камер спостереження», — каже речниця поліції.

Перестрілка потрапили на відео. Кадри очевидців опублікували на сторінці Харьков 1654.

Повідомлення оновлюється. 

Фото: Телеграм / ХС Харьков