Розвиток подій після стрілянини біля «Восторгу»: вибух поблизу Південного вокзалу. Один загиблий (ОНОВЛЕНО)

14:16, 25 жов. 2019
 
Розвиток подій після стрілянини біля «Восторгу»: вибух поблизу Південного вокзалу. Один загиблий (ОНОВЛЕНО)

UPD 15:10: 

Загиблий в результаті вибуху поблизу Південного вокзалу — один з учасників стрілянини на парковці «Восторгу».

Чоловік утік з Клочківської на автомобілі Toyota RAV4, покинув та підпалив його у дворах вулиці Клочківської. Про це журналістам на брифінгу розповів начальник Харківської поліції Валерій Сокуренко. Оголошеного в розшук підозрюваного патрульні помітили в районі Південного вокзалу: 

«Патрульні поліцейські дістали зброю, а він дістав гранати і підірвав себе. Так ми думаємо. В нього було ще 4 гранати Ф1 і пістолет... Замість того, щоб здатися патрульним, він підірвав себе», - сказав Сокуренко. Поліція не впевнена, що це був навмисний підрив, але це є основною версією. До завершення екпертиз слідство не відкидає можливість необережності підозрюваного з вибухівкою. 

За словами Сокуренка, загиблий був зареєстрований у місті Горлівка Донецької області, мав судимості. 

У перестрілці біля супермаркету на Клочківській, за даними Сокуренка, загиблий виступав в ролі нападника на групу чоловіків. Ті відкрили вогонь з вогнепальної зброї у відповідь. Результат цієї стрілянини: один загиблий і один поранений.

14:15

Внаслідок вибуху в районі Південного вокзалу загинув чоловік.

Сталося все поблизу пішохідного Усівського мосту через залізничні колії ліворуч Полтавського шляху. Цю інформацію кореспондентам Суспільного підтвердив начальник Нацполіції області Валерій Сокуренко.

За його словами, цей вибух пов’язаний зі стріляниною на вул. Клочківській. Який пристрій спрацював, Сокуренко надати інформацію відмовився.

Зараз на місці працюють слідчі. Речник Рятувальної служби Ігор Лупандін та директор Центру екстренної медичної допомоги Віктор Забашта повідомили Суспільному, що їхні служби на місце пригоди не викликали.

Події розглядають за статтями «Замах на злочин» і «Умисне вбивство».