Харківський суд вибрав запобіжний захід Євгенові Шахненко (оновлено)

11:38, 31 жов. 2019
 
Харківський суд вибрав запобіжний захід Євгенові Шахненко (оновлено)

UPD 13.10: Суддя Київського райсуду призначила Євгенові Шахненко запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці, до 26-го грудня.

Засідання у Київському райсуді Харкова розпочалося сьогодні, 31 жовтня, близько 11 ранку, передає кореспондент Суспільного із зали суду.

Ексзаступника голови обладміністрації Євгена Шахненко підозрюють у службовій недбалості через розтрату державних грошей під час реконструкції очисних в Малій Данилівці. За даними слідства, 5 років тому підрядники закупили обладнання за завищеними цінами. За версією слідства, департамент уклав договір з приватним підприємством, не перевіривши вартість закупок. Дії посадовців, вважає прокуратура, призвела до розтрати у сумі 7,8 млн грн. 

Прокурор Володимир Годзь просить вибрати підозрюваному цілодобовий домашній арешт:

«Беручи до уваги, що підозрюваний може незаконно впливати на свідків, іншим способом перешкоджати розслідуванню при встановленні обставин, які мають суттєве значення для встановлення істини, що свідчить про неможливість встановити більш м’який запобіжний захід, прошу застосувати до Шахненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», — заявив прокурор.

Шахненко заперечує проти клопотання прокурора. Каже: від слідства не переховуватиметься. Має влаштуватися на роботу та доглядати за хворою дружиною. Не визнає Шахненко й саму підозру:

«В моїх обов’язках нема моніторингу цін та проєктної документації. Це 5 років тому було. Я вважаю, що ми маємо ознайомитися з усіма документами. Не вважаю себе винним і думаю, що ми будемо працювати зі слідством, судом, і буде встановлена якась істина. Прошу суд не вживати до мене домашнього арешту, я законослухняна людина. До мене прийшли на обшук – я всіх допустив, за першим викликом з’явився до суду. У мене є сімейні обставини: дружина тяжко хворіє, теща на піклуванні, їй 80 років. Мені потрібно відлучитися від дому, влаштовуватися на роботу: заплановані співбесіди з працевлаштування. Сам я теж на обліку обласної клінічної лікарні: переніс операцію на серці, документи є. Тому прошу не вживати до мене заходів, які просить прокурор. Мені нема куди виїжджати, є загранпаспорт – можу його відразу віддати та не думаю, що я кудись можу дітись», – сказав Шахненко.

Нагадаємо, реконструкція Малоданилівських очисних споруд триває сьомий рік. Нинішній підрядник працює з 2016. Попередніх підрядників підозрюють у розкраданні державних коштів. За словами прокурора області Олександра Фільчакова, у 2014 підприємці закупили обладнання за завищеними цінами. У службовій недбалості, окрім ексзаступника голови обладміністрації Євгенія Шахненка, підозрюють ще очільника одного з управлінь. Вони відповідали за виконання робіт.