Засідання у справі Добкіна не відбулося вдев’яте

18:27, 4 лис. 2019
 
Засідання у справі Добкіна не відбулося вдев’яте

Екснардеп Михайло Добкін не приїхав на засідання Дзержинського районного суду, де 4 листопада мало відбутися засідання у справі про шахрайство із землею.

Добкін — один з підозрюваних. Про свою неявку через хворобу він попередив письмово. Документи на підтвердження обіцяв надати у наступному засіданні, сказав суддя Олексій Шишкін. Він попросив учасників процесу забезпечити явку.

«Це вже дев’яте судове засідання підготовчого провадження, коли ми не можемо нарешті розпочати. Оголосити склад суду не може колегія, тому що не з’являється хтось з учасників процесу. Будь ласка, необхідно узгодити позицію захисників щодо захисту ваших інтересів. Щоб ми нарешті провели судове підготовче судове засідання, почали слухати справу по суті», — сказав Шишкін.

Наступне засідання — 27 листопада.

Справу передали до суду рік тому. За версією слідства, десять років тому посадовці в порушення закону передали в приватну власність понад 70 гектарів землі, сума збитків — більше 200 мільйонів гривень.

Крім Добкіна, у справі ще п’ятеро підозрюваних: колишній архітектор Харкова Сергій Чечельницький, заступниця мера Тетяна Овіннікова, колишній директор міського департаменту земельних відносин Борис Баронін та двоє засновників житлових кооперативів.