Опалення під’єднали, а труби завоздушені: харків’яни досі без тепла

17:23, 5 лис. 2019
 
Опалення під’єднали, а труби завоздушені: харків’яни досі без тепла

Опалення не надходить у квартири 9-поверхівки по вулиці Академіка Вальтера через завоздушені батареї. Мешканець будинку Василь Хандак каже, що заявку тепловикам подали два тижні тому:

«Оці дві труби ідуть на під’їзд. Вони гарячі, все інше – ні. Десь повітря потрапило. Приготували шланги, щоб воду викачати, але людей немає».

З 8:00 біля місцевого філіалу тепломереж на слюсарів чекають мешканці будинків, у яких немає опалення. Заявки записують у зошит. Лілія Шуміліна прийшла написати заяву від усього будинку на вулиці Академіка Вальтера, 21А: 

«Пишемо, що треба систему розвоздушити, бо дуже холодно».

Слюсарі Михайло та Олександр удвох обслуговують 48 будинків, це 86 стояків для подачі тепла. Таку кількість має обслуговувати вісім людей, каже начальник теплового району №5 Владислав Кіхтев:

«Там, де зараз немає в людей тепла – це повітряні пробки у трубах. Ми ходимо, але бачите, людей у нас бракує: звільнилися, бо не виплачувалася заробітна платня. Люди пенсійного віку, обидва плюс-мінус 70 років. Молодь не йде, зарплатні не конкурентоспроможні. Вночі у нас було дві аварійні ситуації та зараз замість того, щоб розвоздушувати – ідуть перекривати, лагодити трубу». 

Сьогодні бригада мала розвоздушувати будинок на Академіка Вальтера, 7, але надійшов виклик, що прорвало батареї. Комунальники їдуть за адресою.

За даними сайту міської диспетчерської служби, за день про відсутність тепла у П’ятихатках повідомили мешканці 18 будинків. Серед них — дві аварії. Мешканцям будинку по вулиці Академіка Вальтера розвоздушити батареї мають протягом кількох днів.