Олексія Кучера призначено головою Харківської обладміністрації

14:37, 6 лис. 2019
 
Олексія Кучера призначено головою Харківської обладміністрації

Нардеп від «Слуги Народу» Олексій Кучер — новий голова Харківської обладміністрації. Президент України Володимир Зеленський представив голову ХОДА сьогодні під час робочого візиту до Харкова. 

«Хочу представити нового голову Харківської обласної адміністрації — Олексія Володимировича Кучера, Вітаю Вас. Вітаю, але за результатами побачимо», - сказав Зеленський.

Олексій Кучер — народний депутат від партії «Слуга народу», переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 на Харківщині. Про те, що він претендує на посаду голови ХОДА, стало відомо з електронної декларації Кучера, опублікованої в реєстрі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції 7 жовтня. 

20 жовтня призначення Кучера на цю посаду погодив Кабмін.

Олексію Кучеру 34 роки. Він має дві вищі освіти за спеціальностями «фізичне виховання» та «правознавство». До 2003 року займався легкою атлетикою. Потім 5 років працював помічником судді Шевченківського райсуду. Останні 8 років працював адвокатом.

Доходів за рік у декларації Кучера немає, тільки заощадження — біткоїни на суму 299222 доларів, 87000 доларів готівкою, 205000 доларів вказала у декларації його дружина Вікторія Кучер.

З нерухомості родина задекларувала три квартири, три земельні ділянки, житловий будинок, житловий будинок, що будується, два годинника Rolex та п’ять автомобілів: Lexus NX 200T (2017 року випуску), Audi Q5 (2011), Mitsubishi Outlander (2003), Volkswagen Passat (2011), ГАЗ-САЗ 3507 (1987).

На позачергових виборах до парламенту у липні 2019 року адвокат Олексій Кучер переміг у мажоритарному окрузі №179 (місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони, центр округу — Красноград).