«Харківським тепломережам» не вистачає понад тисячі працівників

14:05, 7 лис. 2019
 
«Харківським тепломережам» не вистачає понад тисячі працівників

У комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі» працює 5772 людини. Це дані на жовтень цього року.

Про це йдеться у відповіді КП на інформаційний запит кореспондента Суспільного.

За інформацією підприємства, нині «тепломережам» не вистачає понад 1000 працівників, а саме: електрогазозварників, електрозварників ручного зварювання, слюсарів з ремонту устаткування теплових мереж, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту устаткування котельних, слюсарів з обслуговування теплових мереж, слюсарів-сантехніків, слюсарів з експлуатації та ремонту газового устаткування, слюсарів з контрольно-вимірюваних приладів та автоматики, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, машиніст крана, машиністи екскаватора, трактористи, водії.

За 2018 рік з комунального підприємства звільнились 770 працівників. За 8 місяців 2019 року — 379 людей. Заборгованість по виплаті заробітної плати перед співробітниками за червень, липень, серпень — виплачено повністю. А за вересень — на 45%, йдеться у відповіді ХТМ.

За інформацією КП, для погашення заборгованості із виплати зарплати «Харківські тепломережі» у липні цього року збільшили кредит в «Мегабанк».

Нагадаємо, працівникам комунального підприємства заборгували зарплату за три місяці. Загалом — близько 100 мільйонів гривень, повідомив гендиректор «Харківські тепломережі» Сергій Андрєєв.

15 жовтня, в перший день опалювального сезону, працівники Московської філії підприємства оголосили протест та відмовилася працювати. Керівництво підприємства пообіцяло розрахуватися з боргами після сесії міськради. Наступного дня, на сесії, з міського бюджету виділили 90 мільйонів гривень на погашення боргу перед працівниками. Речник мерії Юрій Сидоренко сказав — комунальники почнуть отримувати гроші 18 жовтня. Того дня працівники КП Немишлянського району зарплати не отримали і відмовились працювати.