Перевести електротранспорт виключно на Е-ticket планують навесні — Дульфан

15:10, 14 лис. 2019
 
Перевести електротранспорт виключно на Е-ticket планують навесні — Дульфан

Повністю перейти на користування єдиним електронним квитком Е-ticket у харківському електротранспорті планують навесні.

Про це сьогодні, 14 листопада, під час засідання профільної комісії з питань транспорту повідомив директор Департаменту інфраструктури міськради Сергій Дульфан.

За його словами, нині 40% харків’ян сплачують за проїзд у трамваях та тролейбусах за допомогою системи Е-ticket. У метро таких пасажирів — 10%.

«На сьогодні основний обсяг поїздок йде за старими картками. Це пов’язано з тим, що напередодні впровадження єдиного квитка дуже великі були обсяги поповнення старих карток у лютому. Я гадаю, їх не виїздять і за пів року. Там мільйони були внесені, мільйони. За моїми прогнозами, як тільки буде видано 100% пільгових карток, ми плануємо заборонити готівку в транспорті. Це, ймовірно, в березні буде, за нашими оцінками», — говорить Дульфан.

За його словами, коли повністю перейдуть на Е-ticket, кондукторів у трамваях та тролейбусах не буде.

«Такі посади в депо будуть виключені. Але це не означає, що ми звільнятимемо людей, тому що у нас повинна з’явитися група контролерів. Вони ходитимуть з переносними пристроями, які будуть зчитувати з білетів інформацію про останню валідацію. Що стосується можливості використання банківських карток для оплати проїзду, технічне рішення для цього існує. Необхідно валідатори додатково обладнати спеціальним пристроєм та написати програмне забезпечення».

За даними Департаменту інфраструктури, Е-ticket отримали вже 95% школярів та студентів. Серед інших пільговиків — близько 30%.

Фото: socportal.info