У лікарні невідкладної допомоги повідомили про стан поранених у Балаклії

11:04, 16 лис. 2019
 
У лікарні невідкладної допомоги повідомили про стан поранених у Балаклії

Двоє військовослужбовців, поранених 15 листопада під час вибухів у Балаклії, у тяжкому стані перебувають у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги імені Мещанінова. 

Один з них у опіковому відділенні, другий у відділенні політравми. 

«На цю хвилину стан пацієнта 24-х років стабільно тяжкий. Продовжується лікування. Минуло не так багато часу. Він у тямі, контактний. Охоче реагує на оточуючу обстановку. Лікуємо. Близько 20% (опіків)», — сказав завідувач опікового відділення Аслан Цогоєв.

Цогоєву відомо, що пацієнт — з Сумщини. 

«Щойно його перев’язали, ретельно, під наркозом. Найближчим часом терапія триватиме, також буде паралельно лікування ран, є ділянки глибокого опіку, потребує часу оперативні втручання з пересадки шкіри, але це питання не сьогоднішнього дня», — додав він.

За словами заступника головного лікаря Харківської лікарні невідкладної допомоги Андрія Соцького, другому пораненому — 43 роки.

«Другий постраждалий перебуває в реанімації відділення політравми. Стан його тяжкий і в тяжкому стані він поступив. Зараз він на штучній вентиляції легень. Стан його залишається тяжким. Комбінована трамва — опіки кінцівок тулубу, близько 20%, також численні осколкові поранення м’яких тканин тулубу і кінцівок, є перелом лівої плечової кістки. Проведено оперативне втручання».

Нагадаємо, під час планового розмінування території військової частини в Балаклії 15 листопада двоє військових саперів загинули, п’ятеро отримали поранення. Наразі двоє з поранених перебувають у лікарні невідкладної допомоги, двоє у військовому шпиталі, один від шпиталізації відмовився.