Вибухи у Балаклії: в якому стані поранені

12:22, 18 лис. 2019
 
Вибухи у Балаклії: в якому стані поранені

У медичних закладах Харкова залишаються троє поранених внаслідок вибухів на території військової частини у Балаклії. Загрози їхньому життю немає.

Двоє поранених — у військовому шпиталі, один — у лікарні швидкої та невідкладної допомоги, повідомив журналістам начальник клініки ушкоджень військового шпиталю Олександр Бородай.

«Один — із поверхневими опіками обличчя та тулуба, близько 3%. Інший — із забоєм ліктевого суглобу. Стан їх задовільний. Один хворий знаходиться у лікарні невідкладної допомоги, лікарні №4, стан його середньої важкості», — сказав Бородай.

Вік поранених — від 20 до 30 років.

«Ті, що у нас, вони ходять, вони активні, зараз проводяться лікувальні заходи, направлені на те, щоб їх стан здоров’я покращився, щоб вони повернулися до строю», — сказав начальник клініки ушкоджень.

За його прогнозом, лікування пораненого з опіками займатиме близько трьох тижнів, військового із забоєм — тиждень.  

Стан здоров’я госпіталізованих до шпиталю, дозволяє військовим давати свідчення, зазначив Бородай. Оперативних втручань вони не потребують. Обидва військові з Чугуївського району. 

Нагадаємо, 15 листопада під час розмінування території військової частини у Балаклії сталися вибухи, внаслідок яких загинули двоє саперів, ще один військовослужбовець 17 листопада від численних поранень помер у лікарні. Четверо військових отримали поранення. Троє перебувають у лікарнях, один від госпіталізації відмовився. 

За останні три роки в Балаклії горіло тричі. Вибухи загалом призвели до загибелі шістьох людей: це смертельно поранені цивільні, цивільні, які підірвались на вибухонебезпечних уламках, що принесли додому, а також військові, які брали участь у очищенні арсеналу від старих боєприпасів.